top of page
Oikolukija ja kielenhuoltaja tarkistaa tekstin oikeinkirjoitusta ja kieliasua sekä tekee oikolukua tekstille.

Oikoluku ja tekstin editointi

Tarjoan ammattitaitoista ja tunnontarkkaa oikolukua sekä laajempaa tekstin editointia. Huiskin halutessasi tekstistäsi virheiden lisäksi pois epäolennaisuudet ja monimutkaisuudet. Oikolukijana kirkastan oman äänesi ja laitan sen sädehtimään!

Oikoluku ja tekstin editointi voi saada ihmeitä aikaan

Käsi pystyyn, epätäydellisessä maailmassa jokainen meistä tekee virheitä – eikä se haittaa. Kirjoitusvirheet ovat yksi esimerkki virheistä, joita kaikki tekevät harva se päivä. Niitä tekevät myös tekstien parissa työskentelevät ammatti-ihmiset, kuten oikolukijat. 

Toisinaan kirjoitusvirheitä lipsahtaa tekstiin kuitenkin niin paljon, että tekstin lukeminen hankaloituu. Kirjoittamista saattaa vaikeuttaa myös lukihäiriö. Tällöin sinun voi olla hankala paikallistaa virheitä omin neuvoin ja kaipaat oikolukijan apua.

 

Joskus tekstit puolestaan ovat sisällöltään niin painavia, ettei niissä saisi esiintyä virheitä tai hankalia lauserakenteita. Kevyemmissä sisällöissä, kuten someteksteissä tai vapaamuotoisissa viesteissä erheet eivät niin ikään haittaa.

Meillä kaikilla on omia kirjoitusmaneereita, joita emme aina itse huomaa. Usein myös se, mikä sinulle itsellesi näyttäytyy selkeänä ja ymmärrettävänä, voi toisille näyttäytyä hyvinkin epäselvänä.

 

Siksi ulkopuolisen ammattilaisen näkemys saattaa selkeyttää ja parantaa tekstiäsi huomattavasti. Oikolukija katsoo tekstiäsi uusin silmin, ja koska kyseessä on alan ammattilainen, hän näkee nopeasti, mikä tekstissä on turhaa ja mikä timanttia. Muista, että kevytkin oikoluku ja tekstin muokkaus voi saada suoranaisia ihmeitä aikaan!

Panosta nettisivujen selkeyteen oikolukijan ja tekstin editoijan avulla

Kielen selkeyteen ja ymmärrettävyyteen kannattaa satsata eritoten nettisivuilla. Yrityksesi nettisivut ovat käyntikortti samalla tavoin kuin eteinen toimii käyntikorttina kotiisi. Sotkuinen ja tunkkainen eteinen saattaa saada vieraat harkitsemaan kotiinlähtöä jo ennen kuin he ehtivät sisälle asti.

 

Vilisevätkö nettisivusi epäolennaisuuksia ja virheitä? Jos vilisevät, lukija saattaa poistua sivustolta jo muutamassa sekunnissa. Verkkosivut voivat herättää kävijässä monenlaisia kysymyksiä:

 

 • Mitä yritys oikein tarjoaa?

 • Ovatko toimijat ammattitaitoisia, kun sivut täyttyvät kirjoitusvirheistä ja hankalista lauseista?

 • Lieneekö yritys toiminnassa enää, kun verkkosivuilla esiintyy vanhentuneita tietoja?

 

Vink! Jos lisäksi haluat, että nettisivustosi löytyy Googlesta, tutustu tekstien hakukoneoptimointi -palveluuni. Voimme yhdistää sekä oikoluvun että hakukoneoptimoinnin, jolloin saat palvelusta kaiken ilon irti.

Oikolukija tarkistaa tekstiä kirjasta.

Oikolukua ja tekstin editointia yrityksille, yhteisöille ja yksityishenkilöille

Oikoluku ja tekstin editointi on minulle todella antoisaa työtä! Kun korjaan asiakkaani tekstiä, ilmassa väreilee samanlainen fiilis kuin silloin, kun järjestän hieman sotkuisen kaapin uudelleen; oman käden jälki tulee näkyväksi. Viimeistelty ja hiottu lopputulos palkitsee ja kruunaa urakan.

Oikoluen ja editoin muun muassa seuraavanlaisia tekstejä mielelläni:

 • Nettisivu- ja blogitekstit

 • Lehtiartikkelit

 • Somepostaukset

 • Vuosiraportit ja muut asiakirjat tai julkaisut

 • Novellit ja kirjojen käsikirjoitukset

Huom! Teen oikolukua ja tekstin editointia vain suomenkielisille teksteille.

Millaista oikolukua
Miksi oikolukua

Näin oikoluku ja tekstin editointi etenee

1

Ole minuun yhteydessä ja kerro, minkälaista oikolukua tai tekstin editointia kaipaat. Kerro myös, mikä tekstisi aihe on ja montako sivua, sanaa tai merkkiä se sisältää.

2

Ennen tarjouksen tekemistä saatan pyytää sinulta tekstinäytettä ja kysellä lisätietoja. Hinta riippuu siitä, kaipaatko pelkkää oikolukua vai laajempaa editointia. Hinta määrittyy tuntien mukaan.

3

Jos hyväksyt tarjoukseni, lähetän sinulle yhteenvedon sopimistamme asioista. Sen jälkeen käärin hihat ja aloitan lempipuuhani eli tekstisi perkaamisen!

4

Kun korjausurakka on valmis, palautan sinulle sekä valmiin version että tekstin, johon olen merkannut muutokset eri värillä. Saat työn joko Word-dokumenttina tai Google Docs -tiedostona.

Oikolukijan/kielenhuoltajan päivyri lepää pöydällä avonaisena. Vihreä ja tumman tunnelmallinen värimaailma sävyttää kuvaa.
Prosessi

Mitä kaikkea oikolukuun ja tekstien editointiin kuuluu?

Tekstien muokkaus lähtee aina liikkeelle sinun tarpeestasi. Haluatko minun vain käyvän tekstit huolella läpi mahdollisten kirjoitusvirheiden näkökulmasta? Kaipaatko tekstin hiomista yleiskielen mukaiseksi ja selkeäksi? Kerro rohkeasti ja avoimesti toiveesi!

 

 1. Oikolukijana voin halutessasi keskittyä vain pintaan eli oikolukuun. Tällöin muokkaan esimerkiksi pilkut, alkukirjaimet, välimerkit ja yhdyssanavirheet kohdilleen.

 2. Kattavampi tekstintarkistus puolestaan voi virheiden korjaamisen lisäksi sisältää lauserakenteiden oikomista, kappaleiden lyhentämistä ja sanajärjestyksen muokkaamista. Keskityn tällöin muovaamaan tekstiä niin että siitä muodostuu helppolukuinen ja selkeä kokonaisuus.

 3. Kun kaipaat perinpohjaista oikolukua ja tekstin editointia, myllerrän tekstisisällön oikein urakalla niin kirjoitusvirheiden, lauserakenteiden kuin koko paketinkin osalta. Vaalin ja kunnioitan aina sinun omaa ääntäsi, jonka itse asiassa haluan tekstin muokkauksen myötä kirkastuvan entisestään!

 

✏️ Jos haluat, että kirjoitan tekstisi kokonaan uusiksi, tutustu sisällöntuotannon palveluuni.

Minifiksi

Valitse palvelu, jos kaipaat oikolukijan apua yksittäisen lyhyen tekstin kanssa.

 • Tekstin oikoluku, kielentarkistus ja kielenhuolto

 • Otsikoiden viilaus

 • Tekstin kevyt muokkaus ja pienimuotoinen sisällöntuotanto

 • Rakenteiden kevyt muokkaus

Pieni fiksi

Valitse palvelu, jos toivot apua muutaman lyhyen tekstin tai yhden hieman pidemmän tekstin kanssa.

 • Tekstin oikoluku, kielentarkistus ja kielenhuolto

 • Otsikoiden viilaus

 • Tekstin kevyt muokkaus ja pienimuotoinen sisällöntuotanto

 • Rakenteiden kevyt muokkaus

Keskisuuri fiksi

Valitse palvelu, jos etsit oikolukijaa ja kielenhuoltajaa pidemmälle, usean sivun kokonaisuudelle.

 • Tekstin oikoluku, kielentarkistus ja kielenhuolto

 • Otsikoiden viilaus

 • Rakenteiden muokkaus

 • Tekstin huomattava muokkaus ja pienimuotoinen sisällöntuotanto

 • Laajempi tekstin editointi

Suuri fiksi

Valitse palvelu, jos tarvitset apua useiden kymmenten sivujen mittaisen kokonaisuuden 

kanssa.

 • Tekstin oikoluku, kielentarkistus ja kielenhuolto.

 • Otsikoiden viilaus

 • Rakenteiden muokkaus

 • Tekstin kokonaisvaltainen muokkaus

 • Brändin/henkilön äänensävyn esilletuonti

 • Laaja tekstin editointi

Kaipaatko vain tekstin oikolukua ilman muita krumeluureja? Sekin onnistuu! Oikoluvun hinnan löydät hinnasto-sivulta.

Oikoluvun sisältö

Etsitkö luotettavaa ja taitavaa oikolukijaa? Toivotko laajempaa editointia ja tekstin kirkastamista?

Tunnontarkka oikolukija palveluksessasi – ota yhteyttä!

Kiitos kun laitoit viestiä! Vastaan arkisin jo vuorokauden sisällä. Tarkista varalta myös roskapostikansio, jos vastaustani ei kuulu.

Oikolukija hymyilee kameralle.
bottom of page