top of page
Freelancer-sisällöntuottaja ja kirjoittaja kävelee metsäpolulla. Sisällöntuottajan takana ja sivuilla näkyy aavistus jokea ja mäntyjä.

Freelance-kirjoittaja, 
-sisällöntuottaja & oikolukija apunasi

Näin minusta tuli freelance-kirjoittaja ja monipuolinen kirjoitusalan tekijä

Lapsena tapasin ihastella isäni kanssa tähtitaivasta. 

 

“Tuo tuolla on Pieni karhu”, isä kertoi.

“Ja tuolla on Otava”, riemuitsin.

 

Tähtien lisäksi opin isältä, miten revontulet syntyvät ja mitä ukonilmassa tapahtuu. Hän vei minut myös metsäretkille, kalastamaan ja marjaan aina Lapin lakkaretkiä myöten. Ihmettelin usein, kuinka isä oli kotona niin hiljainen mies, mutta luonnossa puhelias, viisas ja loputtoman utelias.

 

Punainen tukkani hulmusi, kun pompin metsämättäiden päällä. Lapsen riemussani en osannut aavistaa, että aikamme isän kanssa oli loppumassa. Tiesiköhän isä itsekään, että varhaisiän muistisairaus teki jo tuhojaan hänen päässään? Jos tiesi, luonto oli taatusti hänelle rauhoittava paikka. Silloin haluaa varmaankin kertoa lapsilleen kaiken kauniista maailmasta.

Sinä päivänä, kun isä muutti tähdeksi taivaalle, luonto ryhtyi isäksi minulle. Katselen usein tähtitaivaalle ja kiitän isää siitä, että hän opetti minut rakastamaan planeettaamme. Hänen kuolemansa myötä arvomaailmani alkoi rakentua nykyiseen muotoonsa, ja tuo perintö näkyy myös ammatissani.

Kirjoittamisesta ammatti

 

Isän sairauden aikana purin tuntojani kirjoittamalla. Kirjoitin tyypillisiä nuoren tytön elämää käsitteleviä tarinoita. Kun tarinat jäivät pois, tilalle ilmestyivät päiväkirjat.

 

Sittemmin yläasteella kuvioihin astuivat äidinkielen tunneilla kirjoitettavat tekstit. Etenkin 8. ja 9. luokalla aloin saada kiitettäviä numeroita ja rohkaisevaa palautetta silloiselta opettajalta.

 

Sama palaute jatkui lukiossa, vaikka äidinkielenopettaja vaihtui. Aloin oivaltaa, että ehkä kirjoittaminen voisi olla muutakin kuin keino käsitellä tunteita tai tapa tehdä itseni näkyväksi. Ehkä kirjoittamisesta voisi kehkeytyä ammatti.

Mutkien kautta kohti omannäköistä polkua

Niinpä hain opiskelemaan viestintää ja journalismia Oulun ammattikorkeakouluun. Mutta kun valmistuin, olin hukassa. En halunnutkaan tehdä toimittajan töitä. Mutkien kautta päädyin viestijäksi. Pian kuitenkin huomasin, etteivät viestinnän tehtävätkään innostaneet riittävästi. Tuskailin ammatti-identiteettini kanssa. 

 

Sitten eräänä kesäisenä päivänä päätin tehdä netissä laajan ammatinvalintatestin. Sain tulokseksi copywriter. Copywriter, makustelin mielessäni, ja siinä samassa lamppu syttyi pääni päällä – tätä tietoa olin etsinyt!

 

Ryhdyin itsenäisesti opiskelemaan sisällön tuottamista, copywritingia ja SEO:n saloja. Samalla etsin töitä kirjoittamisen parista. Pian tärppäsikin, ja tunsin saapuneeni kotiin ammatinvalinnan suhteen.

Yrittäjyys – ainoa oikea tie

Olin jo jossain sisimmässäni tiedostanut, että vain ani harva työpaikka voi tarjota minulle (pehmeiden) arvojeni mukaista työtä. Muun muassa ekologisuus, oikeudenmukaisuus ja kiireetön tekeminen lukeutuvat asioihin, joita kunnioitan suuresti.

 

Lopulta yrittäjyys kutsui minua päivä päivältä enemmän.  Aloin säästää rahaa ja suunnitella vakavissani oman toiminimen perustamista. Niin minusta tuli yrittäjä.

 

Tänä päivänä olen varsin onnellinen freelance-kirjoittaja, jolle monipuolinen tekstisisältöjen parissa työskentely on kutsumus. Laajaan palvelupalettiini kuuluu

  • sisällöntuotanto

  • oikoluku ja tekstien editointi

  • hakukoneoptimointi (SEO).

Lisäksi tarjoan opastusta ja sparrausta aloittaville yrittäjille. Haluan innostaa ihmisiä kohti omannäköistä työelämää.

Tarina

Näitä arvoja hengitän

Auttamisen ilo

Freelance-kirjoittajana ja kirjoitusalan monipuolisena tekijänä työskentelen aina omien arvojeni pohjalta. Se, että voin ansaitsemani rahan avulla tukea luontoa, ihmisiä ja eläimiä, motivoi minua tavattoman paljon.

 

Lahjoitan joka kuukausi seuraaville toimijoille:

 

* Suomen luonnonsuojeluliitto

* Oikeutta eläimille 

* Suomen eläinsuojelu (SEY)

* Amnesty

* Luonnonperintösäätiö

 

Olen myös Eetti ryn jäsen. Lisäksi teen kuukausittain satunnaisia lahjoituksia esimerkiksi Unicefille, Suomen Punaiselle ristille ja eri eläinsuojeluyhdistyksille. 

Valitsen huolella toimeksiannot, joihin lähden mukaan. Haluan olla osa ratkaisua, en osa ongelmaa. Löydät lisätietoa vastuullisuus-sivultani.

Näkemyksellisyys

Minua on aina pidetty idearikkaana ihmisenä. Opiskeluaikoina luokkakaverit ihmettelivät ääneen päästäni kuplivia ideoita. Idearikkaus versoo luovasta persoonallisuudestani.

 

Freelance-sisällöntuottajan työssä ehdotan tilaisuuden tullen rohkeasti erilaisia tapoja tehdä asioita, jos toiveenasi on kasvaa ja erottautua muista. Olen näkemyksellinen yhteistyökumppani.

Mutta vaikka uudet jutut ovatkin usein hyvä asia, kaikkea ei kannata muuttaa. Luovuutta ja ideoita voi hyödyntää myös maltillisemmin.

 

Jos sinulla on esimerkiksi jo loisteliaat nettisivutekstit, niitä ei välttämättä kannata jyrätä kokonaan, vaan pohtia, miten saisimme yhdessä olemassa olevasta parhaat puolet irti!

Luotettavuus

Otan yhteistyömme sydämen asiaksi ja panostan aina korkeatasoiseen työnjälkeen. Hion tekstisisällöt yksityiskohtia myöten huippuunsa huolehtien samalla aikatauluista ja sujuvasta kommunikaatiosta.

 

Omassa arjessani arvostan laadukasta palvelua, rehellistä viestintää, kiireetöntä kohtaamista, hyviä käytöstapoja, mainiota työnjälkeä sekä luotettavuutta. Siksi nämä asiat ovat esillä, kun itse kohtaan omat asiakkaani

 

Haluan käyttää aikani asioihin, jotka motivoivat ja kehittävät itseäni samalla. Silloin myös sinä asiakkaana saat todellista lisäarvoa.

 

Saat minusta tiimiläisen, jonka työskentelytapoihin, työnjälkeen ja sanoihin voit aina luottaa. Pidän aivan taatusti huolta deadlineista, laadusta ja brändistäsi.

Koulutus

Freelance-kirjoittajana, sisällöntuottajana ja oikolukijana hyödynnän oppeja journalismin ja viestinnän opinnoistani. Kaupallinen tuottaja -koulutus puolestaan muovasi ajattelutavastani myynnillisemmän.

2013–2017 Oulun ammattikorkeakoulu

Viestinnän tutkinto-ohjelma, medianomi, 

suuntautumisvaihtoehto 

journalismi 

2007–2010 Utajärven lukio

Ylioppilas

Muu koulutus

2021 Brande Oy

Kaupallinen tuottaja

2020 Sisustusakatemia

Sisustussuunnittelukoulutus

Kokemus

Työkokemus, joka liittyy sisällöntuotantoon, viestintään ja kirjoittamiseen.

Helmikuu 2022– Yrittäjä, freelancer

Freelance-kirjoittaja, -sisällöntuottaja, oikolukija/tekstin editoija

2020–2022 Digizer Oy

Content Marketing Specialist

2018–2019 Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piiri ry

Viestinnän vastaava

2017–2018 OAMK

Viestinnän assistentti

2017 TerveMedia Oy

Verkkotoimittaja

Sisällöntuottaja, freelancer-kirjoittaja katsoo kameraan hymyillen. Hänellä on punainen kihara tukka. Päivä on aurinkoinen, ja taustalla näkyy puita ja vettä.
Sisällöntuottaja, freelancer-kirjoittaja katsoo kameraan hymyillen. On aurinkoinen päivä, ja naisen takana kimmeltää vesi.

Silloin kun en tee töitä

Vietän mieluiten aikaa käpertymällä viltin mutkaan kahvi- tai teekupposen äärelle. Samalla luen hyvää kirjaa tai katson true crime -dokkareita. Kissamme Lenni kehrää yleensä vierellä.

 

Minulla on aina jotain pientä puuhaa meneillään: tarinoiden kirjoittamista, luonnossa samoilua, urheilua, kirppariaarteiden etsintää, kodin sisustamista, ystävien kanssa oleilua, marjojen poimintaa, leipomista, viherkasvien hoitamista tai sukkien kutomista. Arjen yksinkertaisuus kiehtoo minua. Nautin rauhasta ja omannäköisestä elämästä.

Olen utelias,  ystävällinen, herkkä, luova, tarmokas ja rohkea. Tarvitsen aikaa vain olla ja ihmetellä maailmaa. Samalla kaipaan kuitenkin vaihtelua, uusia kokemuksia ja rempseää tekemistä.

 

Liikunta eri muodoissaan edesauttaa hyvinvointia ja palautumista: lenkkeily, uinti, hiihto, pyöräily ja melonta ovat mieluisia lajeja. Käymme noin kerran vuodessa avopuolisoni kanssa parin päivän luontovaelluksella.

Olen oppinut ajan saatossa tasapainottamaan elämäni kuuntelemalla itseäni syvällisesti. Itsetuntemuksen myötä elämääni ei enää mahdu epävarmoja ajatuksia ammatinvalinnasta, liian täyttä kalenteria, energiasyöppöjä ihmissuhteita, epäaitoa olemista, kiirettä tai itsensä piilottamista maailmalta.

Uskon, että kun ihminen saavuttaa jonkinlaisen tasapainon, hän on balanssissa myös ympäröivän maailman kanssa. Silloin ei ole tarvetta täyttää elämää esimerkiksi rahalla, turhuuksilla, tavarapaljoudella, toisten tuomitsemisella ja ilkeilyllä tai vaikka liiallisilla somepostauksilla.

 

Kun on riittävän hyvä olla ja sinut itsensä kanssa, suurin osa ajasta hurahtaa niiden asioiden, ihmisten ja työtehtävien parissa, joita on itse valinnut elämäänsä ja joista todella nauttii. Laatu korvaa määrän, kuvastaa hyvin ajatusmaailmaani.

 

Onnellisuus on sitä, että se mitä ajattelet, se mitä sanot ja se mitä teet, ovat harmoniassa.

 

— Gandhi

Arvot
Koulutus
Työkokemus
Vapaa-aika
Freelance-kirjoittaja viettää vapaapäivää retkeilemällä. Hän katsoo auringonlaskua kauniissa maisemassa korkean kanjonin äärellä.

Miten voin auttaa?

Tykätty, idearikas ja varmaotteinen freelance-kirjoittaja-sisällöntuottaja, oikolukija ja hakukoneoptimoija apunasi.

Kuva Hossan kansallispuistosta vuonna 2020.

bottom of page