top of page
Freelancer-sisällöntuottaja ja kirjoittaja kävelee metsäpolulla. Sisällöntuottajan takana ja sivuilla näkyy aavistus jokea ja mäntyjä.

Freelance-kirjoittaja, 
-sisällöntuottaja & oikolukija apunasi

Näin minusta tuli freelance-kirjoittaja ja tekstialan ammattilainen

Jo lapsena purin tuntojani parhaiten kirjoittamalla. Ensin kirjoitin tyypillisiä pienen tytön elämää käsitteleviä tarinoita, ja kun tarinat jäivät pois, tilalle ilmestyivät päiväkirjat.

 

Sittemmin yläasteella kuvioihin astuivat äidinkielen tunneilla kirjoitettavat tekstit. Aloin saada kiitettäviä numeroita ja rohkaisevaa palautetta opettajalta.

 

Sama palaute jatkui lukiossa, vaikka äidinkielenopettaja vaihtui. Aloin oivaltaa, että ehkä kirjoittaminen voisi olla muutakin kuin keino käsitellä tunteita tai tapa tehdä itseni näkyväksi. Ehkä kirjoittamisesta voisi kehkeytyä ammatti.

Mutkien kautta kohti omannäköistä polkua

Niinpä hain opiskelemaan viestintää ja journalismia Oulun ammattikorkeakouluun. Mutta kun valmistuin, olin hukassa. En halunnutkaan tehdä toimittajan töitä.

 

Mutkien kautta päädyin viestijäksi. Pian kuitenkin huomasin, etteivät viestinnän tehtävätkään innostaneet riittävästi. Tuskailin ammatti-identiteettini kanssa. 

 

Sitten eräänä kesäisenä päivänä päätin tehdä netissä laajan ammatinvalintatestin. Sain tulokseksi copywriter. Copywriter, makustelin mielessäni, ja siinä samassa lamppu syttyi pääni päällä – tätä tietoa olin etsinyt!

 

Ryhdyin itsenäisesti opiskelemaan sisällön tuottamista, copywritingia ja SEO:n saloja. Samalla etsin töitä kirjoittamisen parista. Pian tärppäsikin ja tunsin saapuneeni kotiin ammatinvalinnan suhteen.

Yrittäjyys – arvojen mukainen tie

Olin jo jossain sisimmässäni tiedostanut, että ani harva työpaikka voi tarjota minulle pehmeiden arvojeni mukaista työtä. Muun muassa ekologisuus ja oikeudenmukaisuus lukeutuvat asioihin, joita kunnioitan suuresti. Luontorakkauteni perusta lepää edesmenneen isäni – eränkävijän – jättämässä perinnössä. Sinä päivänä, kun hän muutti tähdeksi taivaalle pitkällisen sairauden seurauksena, luonto ryhtyi isäksi minulle. Isän kuoleman jälkeen arvomaailmani alkoi hiljalleen rakentua nykyiseen muotoonsa.

 

Yrittäjyys kutsui minua päivä päivältä enemmän, enkä voinut enää olla vastaamatta tuohon kutsuun. Aloin vakavissani säästää rahaa ja suunnitella oman toiminimen perustamista. Irtisanouduin vakituisesta työstä. Niin minusta tuli yrittäjä.

 

Tänä päivänä olen iloinen ja tyytyväinen freelance-kirjoittaja, jolle monipuolinen tekstisisältöjen parissa työskentely on kutsumus. Laajaan palvelupalettiini kuuluu

  • sisällöntuotanto ja kirjoittaminen

  • oikoluku ja tekstien editointi

  • hakukoneoptimointi (SEO)

  • aloittavan yrittäjän sparraus

Tarina

Näitä arvoja hengitän

Auttamisen ilo

Freelance-kirjoittajana ja kirjoitusalan monipuolisena tekijänä työskentelen omien arvojeni pohjalta. 

 

On hienoa, että voin ansaitsemani rahan avulla tukea luontoa, ihmisiä ja eläimiä. Se motivoi minua suuresti. Lahjoitan joka kuukausi seuraaville toimijoille:

 

  • Suomen luonnonsuojeluliitto

  • Oikeutta eläimille 

  • Suomen eläinsuojelu (SEY)

  • Luonnonperintösäätiö

 

Olen myös Eetti ryn jäsen. Lisäksi teen kuukausittain satunnaisia lahjoituksia esimerkiksi Unicefille, Suomen Punaiselle ristille ja eri eläinsuojeluyhdistyksille. 

Valitsen huolella toimeksiannot, joihin lähden mukaan. Haluan olla osa ratkaisua, en osa ongelmaa. Löydät lisätietoa vastuullisuus-sivultani.

Näkemyksellisyys

Minua on aina pidetty idearikkaana ihmisenä. Opiskeluaikoina luokkakaverit ihmettelivät ääneen päästäni kuplivia ideoita. Idearikkaus versoo luovasta persoonallisuudestani.

 

Freelance-sisällöntuottajan työssä ehdotan tilaisuuden tullen rohkeasti erilaisia tapoja tehdä asioita, jos toiveenasi on kasvaa ja erottautua muista. Olen näkemyksellinen yhteistyökumppani.

Mutta vaikka uudet jutut ovatkin usein hyvä asia, kaikkea ei kannata muuttaa. Luovuutta ja ideoita voi hyödyntää myös maltillisemmin. Jokaiseen trendiin ei tarvitse tarttua kynsin ja hampain.

 

Jos sinulla on esimerkiksi jo loisteliaat nettisivutekstit, niitä ei välttämättä kannata jyrätä kokonaan, vaan pohtia, miten saisimme yhdessä olemassa olevasta parhaat puolet irti!

Luotettavuus

Otan yhteistyömme sydämen asiaksi ja panostan aina korkeatasoiseen työnjälkeen. Hion tekstisisällöt yksityiskohtia myöten huippuunsa huolehtien samalla aikatauluista ja sujuvasta kommunikaatiosta.

 

Omassa arjessani arvostan laadukasta palvelua, rehellistä viestintää, kiireetöntä kohtaamista, hyviä käytöstapoja, mainiota työnjälkeä sekä luotettavuutta. Siksi nämä asiat ovat esillä, kun itse kohtaan omat asiakkaani.

 

Haluan käyttää aikani asioihin, jotka motivoivat ja kehittävät itseäni. Silloin myös sinä asiakkaana saat todellista lisäarvoa.

 

Saat minusta tiimiläisen, jonka työskentelytapoihin, työnjälkeen ja sanoihin voit aina luottaa. Pidän aivan taatusti huolta deadlineista, laadusta ja brändistäsi.

Koulutus

Freelance-kirjoittajana, sisällöntuottajana ja oikolukijana hyödynnän oppeja journalismin ja viestinnän opinnoistani. Kaupallinen tuottaja -koulutus puolestaan muovasi ajattelutavastani myynnillisemmän.

2013–2017 Oulun ammattikorkeakoulu

Viestinnän tutkinto-ohjelma, medianomi, 

suuntautumisvaihtoehto 

journalismi 

2007–2010 Utajärven lukio

Ylioppilas

Muu koulutus

2021 Brande Oy

Kaupallinen tuottaja

2020 Sisustusakatemia

Sisustussuunnittelukoulutus

Kokemus

Työkokemus, joka liittyy sisällöntuotantoon, viestintään ja kirjoittamiseen.

Helmikuu 2022– Yrittäjä, freelancer

Freelance-kirjoittaja, -sisällöntuottaja, SEO, oikolukija/tekstin editoija, aloittavan yrittäjän sparraaja

2020–2022 Digizer Oy

Content Marketing Specialist, SEO

2018–2019 Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piiri ry

Viestinnän vastaava

2017–2018 OAMK

Viestinnän assistentti

2017 TerveMedia Oy

Verkkotoimittaja

Sisällöntuottaja, freelancer-kirjoittaja katsoo kameraan hymyillen. Hänellä on punainen kihara tukka. Päivä on aurinkoinen, ja taustalla näkyy puita ja vettä.
Sisällöntuottaja, freelancer-kirjoittaja katsoo kameraan hymyillen. On aurinkoinen päivä, ja naisen takana kimmeltää vesi.

Silloin kun en tee töitä

Koti on minulle rakkain paikka maailmassa. Vietän mieluiten aikaa kahvi- tai teekupposen äärellä lukien samalla hyvää kirjaa. Kissamme Lenni kehrää yleensä vierellä.

 

Minulla on aina jotain pientä puuhaa meneillään: tarinoiden kirjoittamista, luonnossa samoilua, urheilua, kirppariaarteiden etsintää, kodin sisustamista, ystävien kanssa oleilua, marjojen poimintaa, leipomista tai viherkasvien hoitamista. Arjen yksinkertaistaminen kiehtoo minua suuresti. Nautin rauhasta ja omannäköisestä, arvojeni ohjaamasta elämästä.

Perusluonteeltani olen utelias, ystävällinen, luova ja rohkea. Tarvitsen aikaa vain olla ja ihmetellä maailmaa, mutta samalla kaipaan kuitenkin vaihtelua, uusia kokemuksia ja reipasta tekemistä ja puuhastelua.

 

Liikunta eri muodoissaan vahvistaa hyvinvointia ja palautumista: lenkkeily, uinti, pyöräily, astangajooga ja melonta ovat mieluisia lajeja. Käymme noin kerran vuodessa avopuolisoni kanssa parin päivän luontovaelluksella.

Olen oppinut ajan saatossa tasapainottamaan elämäni kuuntelemalla itseäni. Itsetuntemuksen myötä elämääni ei enää mahdu epävarmoja ajatuksia ammatinvalinnasta, liian täyttä kalenteria, energiasyöppöjä ihmissuhteita, epäaitoa olemista tai itsensä piilottamista maailmalta.

Uskon, että kun ihminen saavuttaa paremman tasapainon, hän on balanssissa myös ympäröivän maailman kanssa. Silloin ei ole tarvetta täyttää elämää esimerkiksi rahalla, turhuuksilla, tavarapaljoudella, toisten tuomitsemisella ja ilkeilyllä tai vaikka liiallisilla somepostauksilla.

 

Kun on riittävän hyvä olla ja sinut itsensä kanssa, suurin osa ajasta vierähtää niiden asioiden, ihmisten ja työtehtävien parissa, joita on itse valinnut elämäänsä ja joista oikeasti nauttii. Laatu korvaa määrän, kuvastaa hyvin ajatusmaailmaani.

 

Onnellisuus on sitä, että se mitä ajattelet, se mitä sanot ja se mitä teet, ovat harmoniassa.

 

— Gandhi

Arvot
Koulutus
Työkokemus
Vapaa-aika
Freelance-kirjoittaja viettää vapaapäivää retkeilemällä. Hän katsoo auringonlaskua kauniissa maisemassa korkean kanjonin äärellä.

Miten voin auttaa?

Tykätty, idearikas ja varmaotteinen freelance-kirjoittaja-sisällöntuottaja, oikolukija ja hakukoneoptimoija apunasi.

Kuva Hossan kansallispuistosta vuonna 2020.

bottom of page