Freelancer sisällöntuottaja, tekstintuottaja kävelee aurinkoisena päivänä metsäpolulla ja hymyilee iloisesti. Taustalla näkyy joki ja mäntyjä.

Tarina

Kun olin lapsi, isä ja minä katselimme usein taivasta yhdessä. Samalla isä kertoili tähtikuvioista, revontulista ja sääilmiöistä.

 

Meillä oli myös tapana käydä metsäretkillä, kalassa ja marjassa aina Lapin lakkaretkiä myöten. Kotona niin hiljainen mies, mutta luonnossa puhelias, viisas ja loputtoman utelias.

Punainen tukkani hulmusi, kun pompin metsämättäiden päällä. En osannut aavistaa, että aikamme isän kanssa oli loppumassa.

 

Tiesiköhän isä itsekään, että varhaisiän muistisairaus nakersi jo hänen älykästä pääkoppaansa? Jos tiesi, luonto oli taatusti hänelle rauhoittava paikka. Silloin haluaa varmaankin kertoa lapselleen kaiken mahdollisen kauniista maailmasta.

Kun isä oli jo muuttanut tähdeksi taivaalle, luonnosta tuli minulle toinen isä. Luonto hoivaa, rauhoittaa, opettaa, halaa ja hellii. Ja minun täytyy helliä sitä kaikin keinoin.

 

Tuolloin ja jo pitkään ennen sitä myös kirjoittaminen syntyi osaksi minua. Kirjoitin tyypillisiä nuoren tytön elämää käsitteleviä tarinoita. Kun tarinat jäivät pois, tilalle ilmestyivät päiväkirjatekstit.

 

Sittemmin yläasteella mukaan tulivat myös äidinkielentunneilla kirjoitettavat esseet ja aineet. Etenkin 8. ja 9. luokalla aloin saada kiitettäviä numeroita ja kaunista palautetta silloiselta äidinkielenopettajalta.

 

Sama palaute jatkui lukiossa, vaikka opettaja vaihtui. Aloin ymmärtää, että ehkä kirjoittaminen on muutakin kuin keino käsitellä tunteita tai tapa olla olemassa. Ehkä kirjoittamisesta voisi kehkeytyä ammatti.

Myöhemmin lähdin opiskelemaan viestintää ja journalismia Oulun ammattikorkeakouluun. En kuitenkaan halunnut tehdä vain toimittajan töitä, vaan oma polku löytyi sisällöntuotannon saralta.

 

Freelance-sisällöntuottajana ja kirjoittajana saan palvella ihania ihmisiä ja auttaa heidän liiketoimintaansa kukoistamaan. Yrittäjänä voin itse päättää, kenelle teen sisällöntuotantoa. Valinta oli helppo ja pohjautui omaan arvomaailmaani: teen tekstejä yrityksille, joille luonto on tärkeä arvo tai joiden palvelut ovat aineettomia.

Arvot

Joillekin yrityksille arvot ovat jossain taustalla, näkymätön osa yritystä. Ehkä unohtunut kokonaan nettisivuilta. Ehkä nousevat joskus esille vuosikatsauksen yhteydessä. Ehkä työntekijöiden mielestä vain sanahelinää. Ehkä ei lainkaan määritelty.

 

Minulle arvot ovat koko toimintani perusta, punainen lanka, jota seuraan kaikessa tekemisessäni. Arvot ovat yhtä kuin persoonallisuuteni. Siksi niitä ei voi siirtää syrjään ja kaivaa esille kerran vuodessa. Arvot ovat yhtä kuin yritykseni.

  • Auttaminen

  • Idearikkaus

  • Sitoutuminen

Auttaminen

Jokainen tekoni pyrkii edistämään terveempää luontoa, jossa sen eläimillä ja ihmisillä on hyvä olla ja etenkin luonnolla itsellään. Arvo edustaa rohkeutta uida vastavirtaan ja puolustaa luonnon hyvinvointia.

 

Pidän itsestäänselvyytenä, että lahjoitan osan palkastani hyväntekeväisyyteen. Viime vuosina olen lahjoittanut erityisesti kolmelle eri toimijalle:

  • Suomen luonnonsuojeluliitto

  • Naisten Pankki

  • Suomen eläinsuojelu (SEY)

 

Olen myös Eetti ryn jäsen. Lisäksi teen satunnaisia lahjoituksia muun muassa Unicefille, Suomen Punaiselle ristille ja eri eläinyhdistyksille. Se, että voin ansaitsemani rahan avulla auttaa luontoa, ihmisiä ja eläimiä on minulle todella merkityksellistä ja motivoivaa.

Idearikkaus 

Hienoimmat jutut syntyvät luovuudesta. En halua hylätä hulluimpiakaan ideoita. Freelance-sisällöntuottajan työssä ehdotan rohkeasti erilaisia tapoja tehdä asioita, jos toiveenasi on kasvaa ja erottautua muista. Lisäksi nautin, kun saan ideoida yhdessä asiakkaan kanssa uusia juttuja hänen liiketoimintansa kehittämiseksi.

Sitoutuminen 

 

Otan jokaisen asiakkaan sydämen asiaksi. Hion sisällöt yksityiskohtia myöten huippuunsa. Sisällöntuotannon prosessiini sisältyy olennaisena osana riittävä aika, sillä kiireestä ei seuraa muuta kuin harmaita hiuksia. Haluan, että saat minusta arvokkaan tiimiläisen jonka työnjälkeen, työskentelytapoihin ja prosesseihin voit aina luottaa. Pidän huolta deadlineista, laadusta – ja sinusta.

Koulutus

Freelance-sisällöntuottajana hyödynnän oppeja journalismin ja viestinnän opinnoistani. Kaupallinen tuottaja -koulutus puolestaan muovasi ajattelutavastani kaupallisen.

2013–2017 Oulun ammattikorkeakoulu

Viestinnän tutkinto-ohjelma, medianomi, 

suuntautumisvaihtoehto 

journalismi 

2007–2010 Utajärven lukio

Ylioppilas

Muu koulutus

2021 Brande Oy

Kaupallinen tuottaja

2020 Sisustusakatemia

Sisustussuunnittelukoulutus

Työkokemus, joka liittyy sisällöntuotantoon, viestintään ja kirjoittamiseen.

2022 Yrittäjä

Freelance-sisällöntuottaja, kirjoittaja ja vapaa toimittaja

2020–2022 Digizer Oy

Content Marketing Specialist

2018–2019 MLL Pohjois-Pohjanmaan piiri

Viestinnän vastaava

2017–2018 OAMK

Viestinnän assistentti

2017 TerveMedia Oy

Verkkotoimittaja

Kokemus

Sisällöntuottaja katsoo kameraan hymyillen. Hänellä on punainen kihara tukka. Päivä on aurinkoinen, ja taustalla näkyy puita ja vettä.
Freelance-sisällöntuottaja katsoo kameraan hymyillen. On aurinkoinen päivä, ja naisen takana kimmeltää vesi.

Silloin kun en tee töitä

Vietän mieluiten aikaa käpertymällä viltin mutkaan kahvi- tai teekupposen äärelle. Samalla luen hyvää kirjaa tai katson true crime -dokkareita. Kissamme Lenni kehrää yleensä vierellä.

 

Minulla on aina jotain pientä puuhaa meneillään: tarinoiden kirjoittamista, luonnossa samoilua, urheilua, kirppariaarteiden etsintää, kodin sisustamista, ystävien kanssa oleilua, marjojen poimintaa, leipomista, viherkasvien ja puutarhajuttujen tekemistä tai sukkien kutomista. Arjen yksinkertaisuus kiehtoo minua.

Olen utelias, herkkä, ystävällinen, luova ja rohkea. Tarvitsen aikaa vain olla ja ihmetellä maailmaa. Samalla kaipaan kuitenkin vaihtelua, uusia kokemuksia ja rempseää tekemistä.

 

Liikunta eri muodoissaan edesauttaa hyvinvointia ja palautumista: lenkkeily, uinti, pyöräily, hiihto ja melonta ovat mieluisia lajeja. Käymme kerran-pari vuodessa avopuolisoni kanssa parin päivän luontovaelluksella.

Olen oppinut ajan saatossa tasapainottamaan elämäni. Elämääni ei mahdu enää epävarmoja ajatuksia ammatinvalinnasta, liian täyttä kalenteria, energiasyöppöjä ihmissuhteita, epäaitoa olemista, kiirettä tai itsensä piilottamista maailmalta.

Uskon, että kun ihminen saavuttaa jonkinlaisen tasapainon, hän on balanssissa myös ympäröivän maailman kanssa. Silloin ei ole tarvetta täyttää elämää esimerkiksi rahalla, turhuuksilla, tavarapaljoudella, toisten tuomitsemisella ja ilkeilyllä tai vaikka liiallisilla somepostauksilla.

 

Kun on tarpeeksi hyvä olla ja sinut itsensä kanssa, suurin osa ajasta hurahtaa niiden asioiden, ihmisten ja työtehtävien parissa, joita on itse valinnut elämäänsä ja joista todella nauttii. Laatu korvaa määrän, kuvastaa hyvin ajatusmaailmaani.

Tekstintuottaja viettää vapaapäivää retkeilemällä. Hän katsoo auringonlaskua kauniissa maisemassa korkean kanjonin äärellä.

Aloitetaanko yhteistyö?

Tykätty, idearikas ja varmaotteinen sisällöntuottaja, freelance-kirjoittaja ja toimittaja apunasi.

Kuva Hossan kansallispuistosta.