top of page
SEO-ammattilainen hymyilee kameralle ja näyttää sormella, miten hakukoneoptimointi (SEO) on nostanut hakukonenäkyvyyttä. Taustalla näkyy käyrä, joka on nousussa.

Tekstien hakukoneoptimointi

Nettisivutekstien & blogitekstien hakukoneoptimointi (SEO)

Hakukonenäkyvyyden parantaminen on hyvin tärkeää, sillä suurin osa ihmisistä etsii ensisijaisesti tietoa ja palveluita Googlen sekä muiden hakukoneiden kautta. Kun käyn olemassa olevat tekstisi läpi, niiden sijoitus hakukoneissa kohentuu.

 

Varaudu siihen, että hakukoneoptimointi voi viedä aikaa muutamasta kuukaudesta aina vuoteen ennen kuin merkittäviä tuloksia alkaa näkyä. On kuitenkin totta, että myös nopeat tulokset  voivat yllättää iloisesti – sen olen saanut nähdä niin asiakkaideni kuin myös omien SEO-optimoitujen nettisivujenikin kanssa, jotka löytyvät monella hakutermillä Googlen kärjestä.

Tarjoamani tekstien hakukoneoptimointi 

 • lisää tekstin luettavuutta ja silmäiltävyyttä

 • asettaa lukijan keskiöön

 • parantaa hakukonenäkyvyyttä

 • saa aikaan tasaisempaa kävijävirtaa nettisivuillesi

 • voi poikia yhteydenottoja potentiaalisilta asiakkailtasi

Miksi sinunkin kannattaa hakukoneoptimoida?

Havainnollistan muutaman elävän esimerkin avulla, miten heikko hakukonenäkyvyys ilmenee käytännössä, jotta hahmotat, miksi hakukoneoptimointi kannattaa. Tunnistatko itsesi jommastakummasta tarinasta?

Esimerkki 1 – verkkosivujen hakukoneoptimointi

Julkaisit yrityksesi visuaalisesti upeat verkkosivut jo jonkin aikaa sitten, mutta huomaat, että peijakas vieköön, nettisivuja ei näy Googlessa. Missä mättää?

Jos hakukonenäkyvyys on onneton, asiakkaita ei ryntää ovista ja ikkunoista (ellet markkinoi toimintaasi muulla tapaa ja käytä suuriakin summia erilaisiin somemainoskampanjoihin). Ryhdyt tuumasta toimeen ja alat opiskella itsenäisesti SEO-optimoinnin saloja.

Huomaat kuitenkin pian, että työ ei siltikään tuota tulosta. Kaiken kukkuraksi muut hommat kuten myynti, asiakastyö sekä hallinnolliset toimet haukkaavat niin suuren siivun ajastasi, ettet millään ehdi paneutua kirjoittamiseen saati Google-näkyvyyden parantamiseen.

 

Tuskastut. Mitäs nyt?

Vastaus: Koko nettisivuston tai yksittäisten sivujen hakukoneoptimointi ammattilaisen avulla.

SEO-asiantuntija tekee hakukoneoptimointia nettisivuille työpöydän ääressä.
Hakukoneoptimoinnin ammattilaisen kannettava tietokone on puisen pyöreän pöydän päällä.

Esimerkki 2 – blogitekstin hakukoneoptimointi

Suunnittelet blogitekstin mielenkiintoisesta aiheesta. Tutkailet lähteitä, huhkit ja aherrat hiki hatussa. Sitten tulee aika julkaista teksti – painat enteriä. Mitä sen jälkeen tapahtuu? Ei mitään. Pelkkä loputon ja piinaava hiljaisuus.

Katselet haikeana, kun 10 tuntia kestänyt kirjoitustyö valuu sormiesi läpi. Jos muistit kertoa uudesta blogitekstistä somessa, saat sentään joitakin kymmeniä lukukertoja artikkelillesi.  Siinäkö kaikki, mietit epätoivoisena.

 

Mitä järkeä edes kirjoittaa blogia, jos se ei saa yhtään hakukonenäkyvyyttä? Mitä nyt teen?

Vastaus: Anna ammattilaisen tehdä SEO-työn puolestasi ja optimoida blogitekstisi taidokkaasti.

Asiakas

Hakukoneoptimointi on hyvä investointi

Toisinaan todellakin kannattaa "ottaa riski" ja investoida ulkopuolisen tarjoamaan ammattitaitoon. Lopulta työn hinta saattaa  maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin.

 

Nykyisten nettisivu- tai blogitekstien SEO-optimointi on näppärä tapa boostata näkyvyyttä ilman, että sinun tarvitsee keksiä pyörää uudelleen. Vanhan kierrätys kunniaan tässäkin asiassa.

Käyrä kertoo, että asiakkaan hakukonenäkyvyys on kehittynyt nopeasti, kun asiakkaan tekstit on hakukoneoptimoitu.

Nettisivutekstien hakukoneoptimointi jälkijunassa parantaa Google-näkyvyyttä. Käppyrä osoittaa, että asiakkaani hakukonenäkyvyys ampaisi nousuun jo kuukauden sisällä verkkosivujen hakukoneoptimoinnista. Syksyllä 2023 asiakas löytyy tärkeillä hakutermeillä Googlen 1. sivulta – ja nousu sen kun jatkuu kohti ensimmäisiä sijoja.

Miksi hakukoneoptimointia
Tummanvihreällä pöydällä on kynäteline, jossa on kyniä, papereita ja viivotin.

Miten SEO-palvelu toimii?

Hakukoneoptimoidut tekstit parantavat yrityksesi tai yhteisösi hakukonenäkyvyyttä. SEO-työ rakentuu brändillesi olennaisten avainsanojen ympärille.

 1. Palvelussa muokkaan olemassa olevat tekstisi niin, että ne ovat jatkossa hakukoneystävällisempiä.

 2. Selvitän hakusanaohjelmistolla, mitkä avainsanat ovat tärkeitä liiketoiminnallesi.

 3. Varsinaisessa muokkaustyössä keskityn SEOn kannalta merkittävimpiin osa-alueisiin: avainsanoihin, otsikoihin, tekstin rakenteeseen ja metatietoihin.

 4. Seuraan datasta, miten työ alkaa vaikuttaa ja raportoin sinulle tuloksista.

Voit hyödyntää palvelua myös näin

 1. Kirjoita itse uusi blogiteksti tai nettisivutekstit.

 2. Lähetä tuotos/tuotokset minulle hakukoneoptimoitavaksi.

 

Tällä taktiikalla voimme yhteistuumin toteuttaa brändillesi sisällöntuotantoa huokeampaan hintaan!

Olen kirjoittanut syventävän blogiartikkelin tekstien hakukoneoptimoinnista. Tekstissä avaan, miten hakukoneoptimoitu teksti syntyy.

SEO-palvelut

Näin työ etenee käytännössä

1

2

3

4

5

Ole minuun yhteydessä ja kerro, mikä/mitkä tekstisi kaipaisivat SEO-optimointia: koko nettisivusto vai yksittäiset tekstit?

Kun olemme selvillä siitä, mitä lähdemme hakukoneoptimoimaan, teen sinulle tarkemman tarjouksen.

Jos tarjous tuntuu sopusuhtaiselta ja hyväksyt sen, lähetän sinulle sopparin yhteenvetona sopimistamme seikoista. Sen hyväksyttyäsi ryhdyn kohentamaan hakukonenäkyvyyttäsi!

Aloitan työn kopioimalla tekstit erilliseen tekstitiedostoon. Palautan muokatut ja hakukoneoptimoidut tekstit sinulle joko Google Docs -tiedostona tai Word-dokumenttina. En siis tee muokkauksia suoraan nettisivuille.

Raportoin tuloksista 2, 6 ja 8 kuukauden välein. Raportti havainnollistaa muutoksen sinulle selkeästi ilman hankalasti tulkittavaa analytiikkaa.

SEO-ammattilaisen hakukoneooptimointipalveluun liittyvä kalenteri lepää pöydällä. Kalenterin vieressä on valkoinen pieni maljakko ja tietokoneen näppäimistö.
Prosessi

Haluatko parantaa hakukonenäkyvyyttäsi? Kaipaako blogisi enemmän lukijoita? Toivotko useampia yhteydenottoja ihmisiltä?

Hakukoneoptimointi on minulle intohimo – laita viestiä!

Kiitos kun laitoit viestiä! Vastaan arkisin jo vuorokauden sisällä.

Hakukoneoptimoinnin ammattilainen hymyilee kameralle.
bottom of page