top of page
Nainen hymyilee kameralle ja näyttää sormella, miten hakukoneoptimointi (SEO) on nostanut hakukonenäkyvyyttä. Taustalla näkyy käyrä, joka on nousussa.

Tekstien hakukoneoptimointi

Ovatko nettisivusi niin piilossa, että sinne eksyy vain harvakseltaan kävijöitä? Kirjoititko loisteliaan blogitekstin, mutta sitä ei löydy ollenkaan hakukoneista? Jos vastasit kyllä, kaipaat selvästikin apuani verkkosivujen hakukoneoptimointiin ja hakukonenäkyvyyden parantamiseen.

Hakukoneoptimoitu teksti, parempi hakukonenäkyvyys

Havainnollistan muutaman elävän esimerkin avulla, miten heikko hakukonenäkyvyys ilmenee käytännössä. Tunnistatko itsesi jommastakummasta tarinasta?

 

Esimerkki 1

Julkaisit yrityksesi visuaalisesti upeat verkkosivut jo jonkin aikaa sitten, mutta huomaat, että peijakas vieköön, nettisivuja ei näy Googlessa. Missä mättää?

 

Jos hakukonenäkyvyys on onneton, asiakkaita ei ryntää ovista ja ikkunoista (ellet markkinoi toimintaasi muulla tapaa ja käytä suuriakin summia erilaisiin somemainoskampanjoihin). Ryhdyt tuumasta toimeen ja alat opiskella itsenäisesti SEO-optimoinnin saloja.

 

Huomaat kuitenkin pian, että työ ei siltikään tuota tulosta. Kaiken kukkuraksi muut hommat kuten myynti, asiakastyö sekä hallinnolliset toimet haukkaavat niin suuren siivun ajastasi, ettet millään ehdi paneutua kirjoittamiseen saati Google-näkyvyyden parantamiseen. Tuskastut. Mitäs nyt?

Esimerkki 2

Suunnittelet blogitekstin mielenkiintoisesta aiheesta. Tutkailet lähteitä, huhkit ja aherrat hiki hatussa. Sitten tulee aika julkaista teksti – painat enteriä. Mitä sen jälkeen tapahtuu? Ei mitään. Pelkkä loputon ja piinaava hiljaisuus.

Katselet haikeana, kun 10 tuntia kestänyt kirjoitustyö valuu sormiesi läpi. Jos muistit kertoa uudesta blogitekstistä somessa, saat sentään joitakin kymmeniä lukukertoja artikkelillesi.  Siinäkö kaikki, mietit epätoivoisena. Mitä järkeä edes kirjoittaa blogia, jos se ei saa yhtään hakukonenäkyvyyttä?

💡 Pulmaan on lääke: nykyisten tekstien hakukoneoptimointi jälkikäteen osaavan SEO-ammattilaisen avulla.

Hakukoneoptimointi on hyvä investointi

Toisinaan todellakin kannattaa "ottaa riski" ja investoida ulkopuolisen tarjoamaan ammattitaitoon. Lopulta työn hinta saattaa  maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin. 

Jos et vielä näy hakukoneissa tärkeillä avainsanoilla, hakukoneoptimointi-palveluni on omiaan sinulle.

Palvelussa selvitän

 

 1. mitkä nettisivu- ja blogitekstisi kaipaavat remonttia heikon näkyvyyden osalta

 2. mihin teksteihin tärkeät avainsanat sujahtavat luontevasti jälkikäteen.

💡 Nykyisten nettisivu- tai blogitekstien SEO-optimointi on näppärä tapa boostata näkyvyyttä ilman, että sinun tarvitsee keksiä pyörää uudelleen. Vanhan kierrätys kunniaan tässäkin asiassa.

Käyrä kertoo, että asiakkaan hakukonenäkyvyys on kehittynyt nopeasti, kun asiakkaan tekstit on hakukoneoptimoitu.

Nettisivutekstien hakukoneoptimointi jälkijunassa parantaa Google-näkyvyyttä. Käppyrä osoittaa, että asiakkaani hakukonenäkyvyys ampaisi nousuun jo kuukauden sisällä verkkosivujen hakukoneoptimoinnista. Syksyllä 2023 asiakas löytyy tärkeillä hakutermeillä Googlen 1. sivulta, ja nousu sen kuin jatkuu kohti ensimmäisiä sijoja.

Asiakas
Kirjoittajan tietokone lepää pöydällä. Kirjoittaja aikoo tehdä asiakkaalle tekstin hakukoneoptimointia.

Miten hakukoneoptimointi-palvelu toimii?

Hakukoneoptimoidut tekstit parantavat yrityksesi tai yhteisösi hakukonenäkyvyyttä. SEO-työ rakentuu brändillesi olennaisten avainsanojen ympärille.

 1. Palvelussa muokkaan olemassa olevat tekstisi niin, että ne ovat jatkossa hakukoneystävällisempiä.

 2. Selvitän hakusanaohjelmistolla, mitkä avainsanat ovat tärkeitä liiketoiminnallesi.

 3. Varsinaisessa muokkaustyössä keskityn SEOn kannalta merkittävimpiin osa-alueisiin: avainsanoihin, otsikoihin, tekstin rakenteeseen ja metatietoihin.

 4. Seuraan datasta, miten työ alkaa vaikuttaa ja raportoin sinulle tuloksista.

Voit hyödyntää palvelua myös näin

 1. Kirjoita itse uusi blogiteksti tai nettisivutekstit.

 2. Lähetä tuotos/tuotokset minulle hakukoneoptimoitavaksi.

 

Tällä taktiikalla voimme yhteistuumin toteuttaa brändillesi sisällöntuotantoa huokeampaan hintaan!

Olen kirjoittanut syventävän blogiartikkelin tekstien hakukoneoptimoinnista sinua varten. Tekstissä avaan, miten hakukoneoptimoitu teksti syntyy. Lue lisää! 👇

Miksi
Miten

Näin työ etenee käytännössä

1

2

3

4

5

Ole minuun yhteydessä ja kerro, mikä/mitkä tekstisi kaipaisivat SEO-optimointia. Voin halutessasi arvioida ammattilaisen silmin, mitä sivuja tai blogitekstejä kannattaa optimoida, jotta saat parhaan hyödyn.

Kun olemme molemmat selvillä siitä, mitä tekstejä lähdemme muokkaamaan, voin tehdä sinulle tarkemman tarjouksen.

Jos tarjous tuntuu sopusuhtaiselta ja hyväksyt sen, lähetän sinulle sopparin yhteenvetona sopimistamme seikoista. Sen hyväksyttyäsi ryhdyn kohentamaan hakukonenäkyvyyttäsi!

Aloitan työn kopioimalla tekstit erilliseen tekstitiedostoon. Palautan muokatut ja hakukoneoptimoidut tekstit sinulle joko Google Docs -tiedostona tai Word-dokumenttina. En siis koskaan tee muokkauksia suoraan nettisivuille.

Raportoin tuloksista 1, 3 ja 6 kuukauden välein. Raportti havainnollistaa muutoksen sinulle selkeästi ilman hankalasti tulkittavaa analytiikkaa.

Puiset portaat kulkevat ylöspäin kohti valoa. Kuva kuvastaa asiakkaan hakukonenäkyvyyden parantumista.
Prosessi

Miten hakukoneoptimointi auttaa?

Näkyvyyden parantaminen on hyvin tärkeää, sillä suurin osa ihmisistä etsii ensisijaisesti tietoa ja palveluita Googlen sekä muiden hakukoneiden kautta. Todennäköisesti sinäkin haluat olla näkyvissä, jotta oikeat ihmiset tavoittavat brändisi.

 

Kun käyn olemassa olevat tekstisi läpi, niiden sijoitus hakukoneissa kohentuu merkittävästi –  vieläpä suhteellisen pienellä rahalla. Hinta maksaa itsensä takaisin, kun tuloksia alkaa näkyä.

Hakukoneoptimoinnissa maltti on valttia

 

Täytyy kuitenkin muistaa, että hakukonenäkyvyys ei parane  yhdessä yössä. Kun tekstit on hakukoneoptimoitu, alku on vauhdikasta nousua, mutta nousu tasaantuu ajan saatossa.

 

Varaudu siis siihen, että hakukoneoptimointi voi viedä aikaa muutamasta kuukaudesta aina vuoteen ennen kuin merkittäviä tuloksia alkaa näkyä.  

 

On kuitenkin totta, että myös nopeat tulokset  voivat yllättää iloisesti – sen olen saanut nähdä niin asiakkaideni kuin myös omien SEO-optimoitujen nettisivujenikin kanssa, jotka löytyvät monella hakutermillä Googlen 1.–3. sijalta.

Mitä hyötyä SEO-työstä käytännössä on?

Osa asiakkaistani ei näy tärkeillä termeillä lainkaan hakukoneessa, mutta optimoinnin jälkeen sijoitus nousee ropisten. Osa puolestaan sijoittuu toiselle tai kolmannelle sivulle, mutta SEO-työni myötä pomppaa suoraan Googlen kärkisijoille.

Blogitekstien ja kotisivujen optimointi vaikuttaa myös luettavuuteen. Jatkossa lukija saattaa viihtyä tekstin parissa pidempään. Näin ollen SEO-työ parantaa tekstiä myös muutoinkin kuin näkyvyyden osalta. Lukija hyötyy, ja se on aina tärkeintä.

Parasta antia SEO-optimoinnissa on nettisivujen tasainen kävijävirta. Kun ihmiset löytävät brändisi paremmin, he tavoittavat palvelusi. Sitähän sinä yrittäjänä tai yhteisön edustajana tietenkin toivot kaikkein eniten, eikö vain?  Osa kävijävirrasta saattaa siis poikia myös toivottuja yhteydenottoja sinulle.

Tarjoamani tekstien hakukoneoptimointi 

 • lisää tekstin luettavuutta ja silmäiltävyyttä

 • asettaa lukijan keskiöön

 • parantaa hakukonenäkyvyyttä

 • saa aikaan tasaisempaa kävijävirtaa nettisivuillesi

 • voi poikia yhteydenottoja potentiaalisilta asiakkailtasi

Haluatko parantaa hakukonenäkyvyyttäsi? Kaipaavatko blogitekstisi enemmän lukijoita? Toivotko enemmän yhteydenottoja ihmisiltä?

Hakukoneoptimointi on minulle intohimo – laita viestiä!

Kiitos kun laitoit viestiä! Vastaan arkisin jo vuorokauden sisällä. Tarkista varalta myös roskapostikansio, jos vastaustani ei kuulu.

Oikolukija hymyilee kameralle.
Miksi investoida
bottom of page