Sisällöntuottaja tutkailee asiakkaan tekstiä ja tekee sille hakukoneoptimointia eli SEO:a.

Tekstien optimointi

Kirjoititko loisteliaan blogitekstin, mutta sitä ei löydy ollenkaan hakukoneista? Ovatko nettisivusi niin piilossa, että sinne eksyy vain harvakseltaan kävijöitä? Muokkaan olemassa olevat nettisivu- ja blogitekstisi näkyväksi niin ettei kukaan voi olla enää löytämättä luoksesi!

Miksi tekstit kannattaa hakukoneoptimoida?

Kuvittele, että käytät 10 tuntia blogitekstin parissa puuhastellen. Tutkailet lähteitä, huhkit ja aherrat hiki hatussa. Sitten tulee aika julkaista teksti – painat enteriä. Mitä sen jälkeen tapahtuu? Ei mitään, pelkkä loputon ja piinaava hiljaisuus.

 

Katselet haikeana, kuinka kirjoitustyö valuu sormiesi läpi. Kaikki se tiimalasin hiekka, joka kuvastaa tekstiin käyttämääsi aikaa, valuu valtoimenaan lattialle. Jos muistit kertoa uudesta blogitekstistä somessa, saat sentään joitakin kymmeniä lukukertoja blogitekstille.  Siinä kaikki.

Onneksi pulmaan on lääke: nykyisten tekstien hakukoneoptimointi jälkikäteen. Tarjoamani optimointi on läheistä sukua tekstin editoinnille, mutta siinä keskitytään pääasiassa hakukonenäkyvyyden lisäämiseen. Toki tekstien optimointi -palveluuni kuuluu myös oikoluku ja tekstien muokkaus, sillä en saata päästää tekstiä sormieni läpi ilman, että huiskin siitä pienoiset virheet ja epäloogisuudet samalla pois.

Jos et vielä näy hakukoneissa tärkeillä hakutermeillä, palvelu on omiaan sinulle. Palvelussa käyn läpi, mitkä nettisivu- ja blogitekstisi voisivat kaivata remonttia, ja mihin teksteihin avainsanoja on luontevaa lisätä.

 

Nykyisten tekstien hakukoneoptimointi on näppärä tapa boostata näkyvyyttä ilman, että sinun tarvitsee keksiä pyörää uudelleen. Vanhan kierrätys kunniaan tässäkin asiassa! 

Kirjoittajan tietokone lepää pöydällä. Kirjoittaja aikoo tehdä asiakkaalle tekstin hakukoneoptimointia.

Mitä olemassa olevalle tekstille tapahtuu hakukoneoptimoinnissa?

Tekstien optimoinnissa syynään nykyiset blogi- tai nettisivutekstisi läpi, jotta saamme lisättyä yrityksesi tai yhteisösi hakukonenäkyvyyttä.

 

Optimoinnissa keskityn hakukoneoptimoinnin kannalta tärkeimpiin osa-alueisiin: otsikoihin, tekstin rakenteeseen ja metatietoihin.

Palvelu sopii käytettäväksi hyvin myös niin, että kirjoitat itse esimerkiksi uuden blogitekstin, mutta lähetät sen minulle hakukoneoptimoitavaksi ja editoitavaksi.

 

Näin tekstin hakukoneoptimointi etenee

  • Teen avainsana-analyysin.

  • Sijoittelen avainsanoja otsikoihin ja ympäri tekstiä.

  • Parannan tekstin luettavuutta ja silmäiltävyyttä lisäämällä listoja.

  • Lyhennän kappaleita.

  • Lisään tekstiä, jos tarve vaatii.

  • Muokkaan sanavalintoja.

  • Tyylittelen tekstiä muotoiluilla (lihavointi ja kursivointi).

  • Tarkastan metaotsikon ja -kuvauksen.

  • Hion valokuvien alt-tekstit kuntoon.

  • Laitan avainsanat seurantaan ja raportoin tuloksista 1, 2, 4 ja 6 kuukauden välein.

💎 Teksti kokee siis todellisen muodonmuutoksen mutta säilyttää kuitenkin sinun ja brändisi mukaisen uniikin äänen.

Mitä tekstin hakukoneoptimointi voi saada aikaan?

Kun käyn olemassa olevat tekstisi läpi, niiden sijoitus hakukoneissa kohentuu merkittävästi. Osa asiakkaistani ei näy tärkeillä termeillä lainkaan hakukoneessa, mutta optimoinnin jälkeen sijoitus nousee ropisten. Osa puolestaan sijoittuu toiselle tai kolmannelle sivulle, mutta hakukoneoptimoinnin myötä pomppaa suoraan kärkisijoille.

Tarjoamani optimointi vaikuttaa myös tekstin luettavuuteen, jolloin lukija saattaa viihtyä tekstin parissa pidempään. Näin ollen tekstien optimointi parantaa tekstiä myös muutoinkin kuin hakukonenäkyvyyden kannalta. Lukija täytyy aina asettaa keskiöön, oli kyseessä sitten tekstien optimointi, sisällöntuotanto tai oikoluku.

Tärkein anti tekstien hakukoneoptimoinnissa on nettisivujen tasainen kävijävirta, jonka hakukoneoptimointi saa aikaan. Kun ihmiset löytävät brändisi paremmin, he tavoittavat palvelusi. Osa kävijävirrasta saattaa siis poikia myös yhteydenottoja sinulle. 

 

💡Tärkeä juttu on huomata myös, että sinun kannattaa ehdottomasti jakaa vanhoja, hakuoptimoituja ja uusiksi muokattuja blogitekstejä uudelleen somessa tilaisuuden tullen. Blogitekstit eivät ole kertakäyttötavaraa, vaan niitä kannattaa hyödyntää monia kertoja. 

Kaipaavatko nykyiset blogitekstisi enemmän näkyvyyttä? Eikö nettisivujasi löydy hakukoneista?

Anna minun auttaa – laita viestiä.

Kiitos kun laitoit viestiä. Vastaan sinulle arkisin vuorokauden sisällä.

Oikolukija hymyilee kameralle.